print deze paginagroter lettertype kiezen

Coronanieuws

1 juni 2021 - Tijd tussen 1e en 2e prik AstraZeneca verkort
De 2e prik van AstraZeneca kan eerder gegeven worden dan we voorzien hadden. Dit heeft te maken met de nieuwe landelijke adviezen. De groep patiënten die via onze huisartsenpraktijk een vaccinatie krijgt, heeft de afgelopen periode de 1e prik kunnen halen. We zijn nu ook gestart met het uitnodigen van de eerste groep voor de 2e coronaprik.

12 april 2021 - Coronavaccinaties groep 2
De aanmelding voor de 1e vaccinatie van groep 2 is gesloten. Heeft u nog vragen over uw aanmelding, neem dan contact op met de praktijk via telefoonnummer 0578-661215.

2 april 2021 - Coronavaccinaties groep 1
De aanmelding voor de 1e vaccinatie van groep 1 is gesloten. Heeft u nog vragen over uw aanmelding, neem dan contact op met de praktijk via telefoonnummer 0578-661215.

19 maart 2021 - Vaccinaties met AstraZeneca-vaccin hervat
We hebben vandaag bericht gekregen dat de coronaprikken met het AstraZeneca-vaccin hervat mogen worden. Patiënten die door ons gevaccineerd worden, krijgen vanzelf bericht als ze zich kunnen aanmelden.

15 maart 2021 - Vaccinaties met het AstraZeneca-vaccin tijdelijk uitgesteld
Vorige week heeft een deel van onze patiënten een oproep gekregen om zich te laten vaccineren. In verband met landelijk beleid zijn de vaccinaties met het AstraZeneca-vaccin uit voorzorg stopgezet tot en met zondag 28 maart. Zodra wij weten wanneer de vaccinaties hervat worden, ontvangt deze groep hierover bericht.

7 maart 2021 - Start oproep coronavaccinaties in tweede week maart
We verwachten in de 2e week van maart 2021 de eerste uitnodigingen voor de coronaprikken te versturen naar patiënten die hiervoor in aanmerking komen (zie vorig bericht).

26 februari 2021Nog niet bekend wanneer onze praktijk kan starten met vaccineren
Op verschillende fronten wordt inmiddels zo snel mogelijk gevaccineerd tegen COVID-19. Ook wij huisartsen dragen hier aan bij, door te vaccineren met het AstraZeneca-vaccin. De eerste regio’s in Nederland hebben dit vaccin inmiddels ontvangen. Onze regio en onze huisartsenpraktijk nog niet. We weten op dit moment nog niet wanneer wij vaccins zullen ontvangen en wanneer we patiënten kunnen uitnodigen voor vaccinatie.

Het RIVM heeft op basis van het advies van de Gezondheidsraad bepaald dat de eerste voorraad vaccin door de huisartsen moeten worden gebruikt voor vaccinatie van:

  • Mensen geboren in 1956 en 1957
  • Twee groepen patiënten met een hoog risico op een ernstig beloop van een COVID-19-infectie:
    1. mensen met zwaar overgewicht (een BMI van 40 of hoger), geboren tussen 1-1-1956 en 31-12-2002 (18 - 64 jaar)
    2. mensen met het syndroom van Down die thuis wonen, geboren tussen 1-1-1956 en 31-12-2002 (18 - 64 jaar)

Als we weten wanneer wij vaccins gaan ontvangen en we kunnen beginnen met inenten, zullen we de patiënten uit deze eerste groepen een uitnodiging sturen voor vaccinatie. Wij weten niet wanneer andere patiënten aan de beurt komen voor vaccinatie. Dat bepaalt de overheid.

Wilt u meer weten over vaccinatie tegen corona? In deze folder van de overheid wordt de vaccinatie uitgelegd. Ook kunt u deze video bekijken waarin dit in eenvoudige taal wordt uitgelegd. Of kijk op Thuisarts.nl voor betrouwbare informatie over de vaccinatie tegen corona.

 

  Terug naar boven

zoeken

Interieur pand
Reanimatietraining 2019
Teamuitje 2017